Valtuustoaloite: 24h metro

Metro ei kulje tarpeeksi pitkään.

Junat ja ratikat kulkevat pidempään kuin metro, mikä laittaa Itä-Helsingin, Lauttasaaren ja Espoon erilaiseen asemaan julkisen liikenteen suhteen kuin Pohjois-Helsingin ja kantakaupungin.

Tampereen ratikka, joka muistuttaa reitiltään ja nopeudeltaan Helsingin metroa, kulkee viikolla 22h ja viikonloppuisin 24h. Kööpenhaminan metro kulkee 24/7. Tähän suuntaan pitäisi kehittää myös Helsingin metroa. 

24h metro vähentäisi lähiöiden liikenneköyhyyttä. Metro voisi aamuyöllä operoida vaikka puolen tunnin välein. Se tekisi yöllä liikkumisesta mukavampaa, nopeampaa ja turvallisempaa monille pk-seudun asukkaille, etenkin Itä-Helsingissä.

Etenkin viikonloppuna, metron pitäisi kulkea jo nyt pidempään. 24h metroa kohden voi edetä myös askeleittain.

Tein kaupunginvaltuustossa aloitteen 24h metro -selvityksestä.

Kaupungin tulisi siis mielestäni selvittää paljon tämä maksaisi ja minkälaisissa olosuhteissa se olisi järkevää toteuttaa. Selvityksessä tulisi arvioida myös erilaisia askeleita kohti 24h metroa, kuten erilaiset skenaariot pidennetylle liikennöinnille etenkin viikonloppuisin ja kuinka paljon yhden lisäliikennöintitunnin kustannus on suhteessa todennäköiseen käyttäjämäärään huomioiden myös bussiliikenteen tarpeen väheneminen.

Vähennetään lähiöiden liikenneköyhyyttä. Lopullinen tavoite on 24h metro. Sinne pääsemme askeleittain ja faktojen tuella. Tehdään 24h metro -selvitys!

Lopuksi vielä metroasemalta bongattu viisaus:
Previous
Previous

Syyt miksi kannabis pitää laillistaa (lyhyesti)

Next
Next

Rikotaan Helsingin valtuuston kielimuuri